Prvotni odgovor od 14minx
Prvotni odgovor od karolina
/QUOTE]
Vjerojatno neće.., al' isto tako neće izbjeći svoje dugove, jer ako se ne mogu trenutno naplatiti, sjest' će joj na nekretninu, ako nema, sjesti će joj na poreznu karticu u HR kao dug, i neće moći ostvariti mirovinu, dok dug ne riješi..., zapravo dug je nasljedan kao i nekretnina, pokretnina.., primjer.., da osoba umre, dug nasljeđuju djeca, ako njih nema zakonski nasljednik.. itd...
Zapravo, što učiniti?! Ako joj se ukazao kakav dobar posao vani, savjetuj joj/mu da se duga riješava što prije jer rastu zatezne kamate... 
Ajme al ste me sad uplašili!!! Naime kao što sam i prije navela imamo blokadu na računu,no to je bilo nešto sitno i riješeno je. U međuvremenu je suprug ostao bez posla,nije dobio zadnjih pet plaća naravno ukinuli su nam minus i zablokirali račun. Kako ni ja ne radim jedina sredstva su nam 18oo kn sa biroa i dječji doplatak. To nam je zaštićeno i ta blokada stoji ali nemaju se iz čega naplatiti...Suprug i ja tražimo posao ali evo već šest mjeseci bez uspjeha. Jedino što imamo je ova naša kučica od 50 kvadrata..Zar ćemo ostati i bez nje?? Znate li u kojem roku od "ne naplate" ide ovrha na nekretninu???
Ako je samo minus na računu.., blokada računa.., grozne su kamate zatezne.., 12% ako se ne varam..., i dug raste..., ovrha na nekretninu.., ne vjerujem skoro, banci je bitnije da se naplati.., zapravo možeš u banci saznati.., koji je slijedeći korak ako ne platiš minus.., na tvom mjestu bih išla i s njima razgovarala, pregovarala, možda pokušati riješiti na neke obroke.., prolongirati ovrhu...