Početna

Forum

Savjetovalište

Grupe

Recenzije

Proizvodi

Zajednica

Recepti

Kolumne

Poklanjamo

bubulejica
01:46 bubulejica je dodala novi post u temu Stanchie sretan ti rođendan !:   Sve najbolje tii želim!! 
bubulejica
01:36 bubulejica je dodala novi post u temu Tim A vs tim B:  4586  Laku noć Pepiiii 
pepeljuga2
01:26 pepeljuga2 je dodala novi post u temu Tim A vs tim B:   Laku noc bubi
pepeljuga2
01:25 pepeljuga2 je dodala novi post u temu Smijmo se zajedno 2:

03:48 gošća/gost je dodala savjet u Savjetovalište: drage moje puno vam hvala, pomogle ste mi puno i bolje se osjećam :)))) trenutno mi je lijepo, pronalazim neku novu sebe i uživam u druženjima,upoznavanjima i polako svakim danom je sve lakše... ponekad mi fali, znam se i isplakati ali ne više kao prije, baš kao što ste napisali-osjećaji blijede... sigurno da ću ga uvijek pamtiti, ali istina je da vremenom sve prolazi...sada je puno više onih ispunjenih i sretnih dana nego nostalgičnih i tužnih... sretna sam zbog toga jer sam uspjela ono što mi se do prije par mjeseci činilo nemogućim,a to je pronaći opet sebe bez njega i istovremeno biti sretna :) ovo za njega što sam napisala u gornjem postu mislila sam reći da mi se čini baš ono što je casey rekla- da me isti dan izbrisao kao da nikad nisam postojala u njegovom životu, koliko god možda moje emocije blijedile to me svejedno zabolilo jer smo imali ipak lijepu vezu, a pogotovo što smo si bili prve ljubavi...ali tako je kako je... ostaju lijepe uspomene, to svakako...povrijedio me je stvarno dosta, ali kao što ste rekle, život ide dalje,a nakon ovog iskustva osjećam se puno jačom... Hvala vam još jednom na lijepim riječima :*
pollyanna
01:47 pollyanna je dodala savjet u Savjetovalište: Ja lovim poslove na oDesku..masa ih je, od tipkanja po forumu i pretraživanja neta do 'normalnih' IT poslova...jest da je potrebno malo truda i sređivanja profila i slanje hrpe molbi za početak, ali manje više svatko tko si da truda uspije uloviti barem nešto...i dobra je stvar što je moguća isplata direktno na devizni račun u nekoj od naših banaka.
bubulejica
01:34 bubulejica je dodala savjet u Savjetovalište: Iskreno, po meni te slike više nemaju šta raditi u njegovom životu... U nekoj kutiji ispod kreveta da, da se jednog dana možete skupa nasmijati koje ste budale bili i šta ste vidili u tim drugim osobama (realno, svi se zapitamo to za bivše)... Ali čuvanje slika u mobitelu ili na vidljivim mistima.... To mi nije baš normalno! Zar ne bi tribala tu memoriju u mobitelu zauzimati sadašnja cura, ona koja je momentalno s njim?? A ta nesigurnost... Hm, mislim da smo svi mi nesigurni na početku veze... Sve je to normalno... Ta preispitivanja samog sebe i bojazan da će bivši/bivša zauzeti veći prostor od sadašnjih!
suncica22
01:24 suncica22 je dodala savjet u Savjetovalište: ja isto imam problema s bivšom curom od dečka .. to su da oprostis bezobrazne kravetine koje misle da će uvijek biti za njih mjesta kod deckiju. ja sam odlucila da vise necu kvocati ni govoriti, pravit cu se da me nis ne smeta i kad me bude smetalo cu sutiti .. tocno te kuzim jer imam slicnu situaciju bas sam neki dan postavila pitanje tu .. i znam da se ne mozes skroz opustit jer uvijek imas feeling da je ona tu prisutna ..

Karlovacka zupanija
Vidim da vas ima dosta iz karlovacke zupanije pa pokazimo to ukljucivsi se u grupu. pozz.........
kreativnost
slikarstvo ,keramika,nakit,izrada i kako naučiti. Za sve koji žele ispuniti vrijeme kvalitetnim odmakom od dnevnih obaveza
Aerobik
Volite vježbati? Podijelite svoje omiljene koreografije, vježbe i iskustva s ostalim ljubiteljicama aerobika. Saznajte koje sve vrste aerobika postoje i kako vježbanje učiniti zabavnijim i učinkovitijim.
antikvarijat
Grupa za razmjenu ili prodaju rabljenih knjiga - beletristike, udžbenika, priručnika, muzičkih instrumena, umjetničkih slika i sl.

Najnoviji članci

Forum PRETRAŽIVANJE FORUMA forum - Podijelite s prijateljicama
žena.hr forum  >  Društvo  >  Gospodarstvo

Hrvatska u svijetu

PRIKAZ POSTOVA:

4.9.2011 17:23:53horvat   |   Br postova: 4994  |  offline

Bestechung? Korruption? Ja, ja Ich weiß - Kroatien!

Moderator(ica)

4.9.2011 18:59:12-nany-   |   Br postova: 54004  |  offline

Prvotni odgovor od horvat

A baš tako...

6.9.2011 22:52:55lovely   |   Br postova: 13195  |  offline

Prvotni odgovor od anke

A kad smo muz i ja bili u Tunisu, pitao nas konobar jednog bara odakle smo, i mi kazemo iz Hrvatske, mislili smo da nas to onako bezveze pita, kad pusti on nama Misu Kovaca na CD-u...

1.10.2011 22:48:32johi   |   Br postova: 676  |  offline

Prvotni odgovor od horvat

hej du hrvat i nej bas tak,,ofdje i Svedska si nej pise o Hrvatska tak .

11.11.2011 17:52:39lada10196   |   Br postova: 5769  |  offline

Da ne bi bilo sve tako crno i koruptivno staviti ću ovaj tekst i ovdje ( stavila i u Grupu-Fiumanke-no nisu mnogi članovi te grupe ).Istina Rijeka je samo mali dio , ali neka se zna i što jeRijeka dala Hrvatskoj, a s time i Hrvatska dala tom velikom svijetu.

JESTE LI ZNALI ... ...

*da je u Rijeci 1909 .godine snimljen prvi hrvatski igrani film ...

*da je prva tv antena na hrvatskim krovovima bila u Rijeci ...

*da je u Rijeci obavljena prva transplantacija bubrega u bivšoj Jugoslaviji (1971.) ...

*da je Quorum Colours prvi i najveći hrvatski underground klub ...

*da je rt na Antartici blizu Nove zemlje nazvan Rijeka po našem gradu. ...

*da je Roberto Bartini prvi Riječanin koji je konstruirao zrakoplov ...

*da je riječki klub Husar bio prvi disko klub u ovom dijelu Europe ...

*da je u Rijeci prvi put u povijesti fotografiran let puščanog zrna ...

*da je riječki manipulativni poštanski žig "V: Fiume" iz 1755. godine, najstariji do danas sačuvan poštanski žig na području Republike Hrvatske ...

*da se u Rijeci nalazi prsluk za spašavanje sa Titanika ...

*da je u Rijeci 1786. godine osnovana prva primaljska škola u Hrvatskoj ...

*da su prvi prvi r'n'r band u ondašnjoj državi - Jugoslaviji bili "Uragani" ...

*da su PARAFI bili prvi punk bend u Hrvatskoj, a s ljubljanskim Pankrtima i prvi punk Jugoslavije ...

*da je u Rijeci održana prva speedway utrka u Italiji te da je utemeljitelj tal.speedwaya upravo naš Riječanin ...

*da je u Rijeci sagrađena prva bolnica za duševne bolesti na prostorima nekadašnje Jugoslavije ...

*da se u Rijeci nalazi najstarije dizalo u Hrvatskoj ...

*da je u Rijeci napravljeno prvo hrvatsko vozilo s oznakom "Made in Croatia" ...

*da Rijeka ispod naseljenog dijela ima špilju koja je proglašena geomorfološkim spomenikom prirode ...

*da je u Rijeci počeo hrvatski hip hop ...

*da je Rijeka imala svojeg Schindlera koji je spasio na tisuće Židova ...

*da je u Rijeci 1852. godine puštena u rad prva plinara u jugoistočnoj Europi ...

*da je Riječka tvornica konopa najstarije industrijsko potrojenje u povijesti Rijeke. ...

*da je na Pećinama 2 otvoren prvi sanatorij u Hrvatskoj ...

*da je 1920. godine prvi radiopr?enos na exYU prostorima napravljen u Rijeci. Prenošen je D’Annunz?ev govor. ...

*da je 1949.godine u jednoj od največih sportskih nesreća svih vremena u stravičnoj avionskoj nesreći gdje je poginula kompletna momčad Torina bio i Riječanin. Tadašnji Torino smatran je jednom od najboljih svjetskih momčadi, koja je osvojila zaredom 5 naslova prvaka Italije i čijih je čak deset igrača bilo u reprezentaciji Italije ...

*da je prvi hrvatski parobod sagrađen u Rijeci te da je uspostavio redovitu putničku liniju između Senja i Rijeke što se smatra početkom linijskog putničkog prometa na hrvatskoj strani Jadrana ...

*da je prvi zračni brod koji je srušen zrakoplovnom paljbom u povijesti bio tal.ratni cepelin koji se je vračao s bombadiranja Rijeke ...

*da je hrvatska himna napisana u Rijeci ...

*da je francuski pisac Stendahl 1831. boravio u Rijeci ...

*da je Fiorello Henry La Guardia član Američkog senata i gradonačelnik New Yorka boravio u našem gradu i igrao za riječki nogometni klub Atletico Fiumano ...

*da je naš Riječanin Pero Radaković 1962.godine na svjetskom nogometnom prvenstvu u Čileu , u četvrtfinalu protiv Njemačke zabio jedini gol na utakmici i tako osigurao Jugoslaviji 4 mjesto, što je njezin najbolji uspjeh. ...

*da je Nikola Tesla imao sestru koja je živjela u Rijeci i da su D’ Annunzievi legionari uništili sva osobna pisma i ostale stvari koje su mogle završiti u muzeju ...

*da je George Von Trapp najodlikovaniji podmornički kapetan Austro-Ugarske Monarhije pohađao srednju pomorsku školu i Pomorsku akademiju u Rijeci. Na porinuću podmornice u brodogradilišti na Kantridi upoznao se i zaljubio u unuku R. Whiteheada, Agathu, te su se 10.01.1911. godine vjenčali u Rijeci. Šezdesetih god.proslog stoljeća snimljen je jedan od najboljih glazbenih filmova svih vremena o obitelji Von Trapp, "Moje pjesme moji snovi". ...

*da su Riječani, Gino i Oscar Jankovits 1937. godine dizajnirali, konstruirali, proizveli i testirali prvi automobil u Hrvatskoj. Riječ je o Alfa Romeo Aerospider. To je prvo vozilo na svijetu sa uklopljenim kvakama i svjetlima u karoseriju, prvi sa upravljačem po sredini, prvi sa motorom postavljenim centralno straga, prvi s vodoravno postavljenim hladnjakom...Postizao je brzinu od 230 km/h. ...

*da je u Rijeci prvi u Jugoslaviji, 09.06.1969. godine započeo sa radom bibliobus, organiziran kao pokretna knjižnica za djecu i odrasle. Obilazi naselja u gradu Rijeci koja nemaju knjižnični ogranak na svojem području kako bi pružio knjižnične usluge svim stanovnicima Rijeke.

11.11.2011 17:57:43anna-herman   |   Br postova: 10119  |  offline

Lado s brojevima... 

Odličan tekst, nisam znala ove podatke i hvala ti! 

11.11.2011 23:19:56karolina   |   Br postova: 21932  |  offline

Lado, svaka čast...  uživala sam čitajući...

2.12.2011 13:29:19coco_chanel   |   Br postova: 3895  |  offline

ladooo, ovo je super! sad sam još ponosnija riječanka 

5.12.2011 23:51:21alope   |   Br postova: 3622  |  offline

Hoću biti riječanka, u stvari više fiumanka 

31.12.2011 22:54:21cokolina   |   Br postova: 635  |  offline

prvu transplantaciju u ri je obavio prastric mog mužića..

SKOK NA STRANICU:  

SKOK NA FORUM:

Dečko dana

Miguel Iglesias

Recept dana

Živahan i odličan smoothie od lubenice i jagode s puno vitamina C

Anketa Pogledaj sve

Koliko često odlazite zubaru? 

Adresar Pretraživanje adresara