Prvotni odgovor od blonda22
Prvotni odgovor od bubulejica
Prvotni odgovor od dragica76
Prvotni odgovor od sleepless
Da se nadovezem na ovu raspravu o ispovjedi... mene je upravo jedna od tih famoznih ispovjedi pocela udaljavati od crkve kao institucije. Svecenik u Zg. Katedrali mi je prije 12 godina hladnokrvno rekao da mi ne da oprostenje grijeha. Ja sam u cudu proplakala, izletila iz te crkve... i to je bio pocetak kraja moje vjere u crkvu i u religiju koju predstavljaju. Moj Bog je veci od tog svecenika. To mi je Bog nakon tog fatalnog dana sve vise i vise dokazivao. Ta tko je obicnom covjeku dao u vlast duse drugih ljudi?? Bog nije. Dobro je sto tada nisam morala platiti za taj oprost, jer bi utom slucaju izgubila i taj novac.
Ja se isto ne ispovijedam. Smartam da ako je bog svuda oko nas i sve nas čuje i vidi ja mogu lijepo sjesti i njemu ispričati sve šta mi je na duši i on će mi oprostiti. A ne da moram govoriti o svojim grijesima ljudima koji imaju više grijeha od mene, voze dobre aute a ljudi u njihovim župama nemaju za jesti, ili nešto slično.
U Međugorju, prije 3 godine...na ispovijedi, kaže mi svećenik da sam ološ 
zato što izlazim u grad...znači, cura od 20 godina (onda) je ološ jer izlazi van sa društvom 
naravno proplakala, i razmišljala pa jel sa ja stvarno OLOŠ???? To mi je bio prvi put u međugorju i jedva sam čekala kad ono....šok...ali nije me to obeshrabrilo....
prošle godine u 6.mjesecu bila opet...prekrasno...ono što sam doživjela na gospinom brdu se ne može riječima opisati...
hoću samo reći...svećenici si svašta dopuštaju....ali treba i za razgovor s njima naučiti da na jedno uđe, na drugo izađe...ali da su u pravu nekada kada ''pametuju'' jesu...
samo treba ostati jak u vjeri...
e cure moje ja se ne iznenađujem sve sam to već vidila i čula.a kad vas pitaju da li ste imali spolne odnose i kako na koji način?meni nije tio dati oproštenje grijeha,nije me tio ispovjediti,doslovce se naljutio i umalo me nije izbacio iz crkve,jer živim s dragim imamo dijete.ok sve razumjem,no nisam azto grešnica,nisam azto manje draga Bogu,niti bi On to osuđivao na ančin koji to navodni svečenici osuđuju,i izopće iz crkve.što ja griješim,u čemu griješim?!u ničemu..dapače,meni je lijepo..U Boga vjerujem,u njegovo postojanje,u njegovu milost,no u crkvu ne,jer me više puta razočarala.odem koji puta,odem u Međugorje,na sveta mjesta i naravno molim se Bogu,za milost,za sve..