Prvotni odgovor od larisa22
draga doktorice oprostite na gnjavaži no mene zaista nešto muči... pročitala sam u uputama da na apsorbciju pilula u crijevima utječe vitamin C znači li to da bi trebala izbaciti vitamin c iz prehrane, kao limun u čaju i u šumećim tabletama? i da li se proljevom smatra i meka stolica jer ju često dobijem nakon popijene kave pa sam misla ju viš ne piti radi toga.
i imam još jedno sitno pitanje jučer sam noktom ogrebla onu folojicu koja drži pilulu,teje sada malo otrgnuto.. ali nije pala van te me zanima da li će se pokvariti za 20 dana jer ju tek onda trebam popiti jer je zadnja u pakiranju? zaista Vam najlijepša hvala..
Poštovana larisa22, niti slučajno ne izbacujte c vitamin iz prehrane, nastavite jesti i živjeti kao i do sada bez straha od smanjenog djelovanja kontracepcijskih pilula. Proljev se smatra da imate nekoliko uzastopno proljevastih stolica za redom, a nikako ne mekana stolica koja je normalna. Kroz nekoliko Vaših postova dobila sam osjećaj da ste u velikom strahu od uzimanja kontracepcije i njezinom učinkovitosti. Opustite se! Uzimate najsigurniju kontracepciju koja postoji, naravno pod uvjetom da je redovito uzimate. I tableta se neće pokvariti, ali ako Vas to toliko muči, uzmite je sada i zapamtite da ste promjenili redosljed kako ne bi neku izostavili.