Početna

Forum

Savjetovalište

Grupe

Recenzije

Proizvodi

Zajednica

Recepti

Kolumne

Poklanjamo

ramonaluna
09:51 ramonaluna je dodala novi post u temu I mi se trudimo:  joj kako mi se neda cekat subotu  i ne docekat moju glupu vješticu
oprezna
09:51 oprezna je dodala novi post u temu Žlabraona: [QUOTE=junita35] [/QUOTE] ovaj ko stvoren za ninočku ....... crn .... ...........crn.... ........mnogo crn......
divna28
09:49 divna28 je dodala novi post u temu Žlabraona:   Oprezna ovaj more imat kaj hoće, dok je gazda u gaćama
divna28
09:48 divna28 je dodala novi post u temu Prva misao kad čujete nick neke od forumašica: Plesačica Ataner

dandelina
09:52 dandelina je dodala savjet u Savjetovalište: A gle iz vlastitog iskustva ti preporučujem da se ne prefarbavaš! Ne možeš biti sigurna s tim bojama. Kažem ti isprat će ti se. Veži je u rep čupavi,elegantni,pletenicu naredna dva tjedna dok se ne ispere to crvenilo. Znam kako je to na suncu! :D Bila sam prošle godine očajna preko ljeta da sam na kave išla sam predvečer/navečer! A kako te uhvatila smeđa boja i farbanje,tako će te i pustiti!
agatha
09:50 agatha je dodala savjet u Savjetovalište: Ja se slažem s Palomom, to u vezi auta jest čudno. I moj dečko je tako vozao stari auto, kad je kupio novi, ostavio stari i nas dvoje smo se vozali i meni je to bilo najnormalnije. Najnormalnije da ćeš svoje potrebe staviti ispred svega, sutra kad se vjenčaju on može opet stavljati interese svoje obitelji ispred sebe i svoje žene, ako su oni u ozbiljnoj vezi, zar nije bolje već sada početi rješavati neke stvari koje bi se mogle poslije pretvoriti u problem.
casey
09:48 casey je dodala savjet u Savjetovalište: paloma, slažem se skroz, ali ovdje nije pitanje što je normalno nego što anonimna treba napraviti. a moje mišljenje je da ne treba napraviti ništa. i da je pametnije ne govoriti protiv dečkove familije i ne petljati se u obiteljske odnose, kad god je to moguće.
curica91
09:47 curica91 je dodala savjet u Savjetovalište: Heh,aj bar nisam jedina :D....al nemrem se gledat ovakva na suncu mi je boja full crvena :/ ....misliš da bude ok ak se pofarbam u smeđe?ma inače i ja imam taj crveni pigment...al baš sam zapela sad za smeđu s crvenim odsjajem :D...inače sam prirodno neš između svjetlosmeđe i tamnoplave i nikak mi se ne sviđa ta moja prirodna boja...a dosad sam se inače farbala u smeđu .....

antikvarijat
Grupa za razmjenu ili prodaju rabljenih knjiga - beletristike, udžbenika, priručnika, muzičkih instrumena, umjetničkih slika i sl.
Eterična ulja
U korak s prirodom, volite prirodne pripravke, miris i okus ljekovitog bilja
obožavateljice čokolade
mmmmm obožavam sve sa čokoladom ako vas ima još priključite se........
"kućanice"
Kako nam je svima jako dobro poznato da sve više ljudi ostaje bez posla i prijavljuje se na Zavod za zapošljavanje (među njima sam i ja), odlučila sam nam dati novo zanimanje (nadam se samo privremeno) kako bi bile podrška jedna drugoj u ovim nadolazećim zimskim danima. Da nebi upale u depresiju mog

Najnoviji članci

Forum PRETRAŽIVANJE FORUMA forum - Podijelite s prijateljicama
žena.hr forum  >  Zdravlje  >  Seksualno zdravlje

Vaginalna gljivična infekcija

dr. Vedrana Belužić, specijalistica ginekologije i opstetricije
Od gljivične upale rodnice obole tri od četiri žene barem jednom u životu. Ako upalu ne liječimo, ona se može ponavljati ili uzrokovati komplikacije.
Ako se dvoumite ili imate pitanja u svezi s tim, možete potražiti i pomoć kod ginekologinje dr. Vedrane Belužić, specijalistice ginekologije i opstetricije.

dr. Vedrana Belužić, specijalistica ginekologije i opstetricije

PRIKAZ POSTOVA:

22.2.2012 15:42:02larisa22   |   Br postova: 121  |  offline

draga doktorice! danas mi je ginekolog rekao prema papa testu da imam upalu rodnice i prepisao rojazol vaginalete te da ih počnem koristiti nakon menstruacije koja treba stiči (3.3.2012.) no mene zanima da li ta upala rodnice znači da ja imam neke gljivice ili? od čega je ona nastala? i isto tako od te menstruacije počinjem piti lindynette 20, hoće li njihova zaštita biti umanjena kada ću koristiti rojazol? hvala unaprijed..

22.2.2012 16:31:52dr-vedrana-beluzic-sarac   |   Br postova: 151  |  offline

Prvotni odgovor od larisa22

draga doktorice! danas mi je ginekolog rekao prema papa testu da imam upalu rodnice i prepisao rojazol vaginalete te da ih počnem koristiti nakon menstruacije koja treba stiči (3.3.2012.) no mene zanima da li ta upala rodnice znači da ja imam neke gljivice ili? od čega je ona nastala? i isto tako od te menstruacije počinjem piti lindynette 20, hoće li njihova zaštita biti umanjena kada ću koristiti rojazol? hvala unaprijed..

Draga larisa22, kao što sam Vam i ranije rekla, imate gljivičnu infekciju te ste za terapiju dobili Rojazol vaginalete koje se koriste u njezinu liječenju. Prije ste mi govorili kako Vam se simptomi ponavljaju svaki mjesec neposredno prije nego trebate dobiti menstruaciju te sam Vam rekla da je to radi hormonalnih promjena koje se zbivaju u svakom ciklusu. Kontracepcijske pilule možete slobodno koristiti uz Rojazol bez straha da će imati umanjeno djelovanje.

22.2.2012 17:12:17larisa22   |   Br postova: 121  |  offline

hvala Vam..i bi li mi preporučili izbjegavanje odnosa za vrijeme korištenja vaginaleta? ili da barem koristim kondom radi zaštite partnera? 

22.2.2012 20:37:24dr-vedrana-beluzic-sarac   |   Br postova: 151  |  offline

Najbolje je izbjegavati spolne odnose dok provodite terapiju.

24.2.2012 14:59:39larisa22   |   Br postova: 121  |  offline

doktorice znam da ovo nije tema u ovoj grupi ali nemam koga drugoga pitati. imam gnojnu upalu grla i jučer sam dobila injekciju penicilina i danas sam dobila antibiotik silapen (phenoxymethylpenicillinum) kojeg trebam uzimati 10 dana. mentruaciju bi trebala dobiti 3.3. i tada će mi biti 8 dan uzimanja antibiotika. smijem li onda početi uzimati pilule i hoće li mi njihova zaštita biti smanjena? stvarno Vam najlijepša hvala.

24.2.2012 15:43:39dr-vedrana-beluzic-sarac   |   Br postova: 151  |  offline

doktorice znam da ovo nije tema u ovoj grupi ali nemam koga drugoga pitati. imam gnojnu upalu grla i jučer sam dobila injekciju penicilina i danas sam dobila antibiotik silapen (phenoxymethylpenicillinum) kojeg trebam uzimati 10 dana. mentruaciju bi trebala dobiti 3.3. i tada će mi biti 8 dan uzimanja antibiotika. smijem li onda početi uzimati pilule i hoće li mi njihova zaštita biti smanjena? stvarno Vam najlijepša hvala.

Draga larisa22, ova vrsta antibiotika smanjuje djelovanje kontracepcijskih pilula. Vi ih smijete početi uzimati i uz antibiotik, ali tada koristite dodatnu zaštitu kroz taj ciklus. Ukoliko ćete završiti terapiju prije nego dođe menstruacija, tada se slobodno možete pouzdati samo u djelovanje kontracepcijskih pilula.

6.3.2012 17:17:52larisa22   |   Br postova: 121  |  offline

draga doktorice oprostite na gnjavaži no mene zaista nešto muči... pročitala sam u uputama da na apsorbciju pilula u crijevima utječe vitamin C znači li to da bi trebala izbaciti vitamin c iz prehrane, kao limun u čaju i u šumećim tabletama? i da li se proljevom smatra i meka stolica jer ju često dobijem nakon popijene kave pa sam misla ju viš ne piti radi toga.

i imam još jedno sitno pitanje jučer sam noktom ogrebla onu folojicu koja drži pilulu,teje sada malo otrgnuto.. ali nije pala van te me zanima da li će se pokvariti za 20 dana jer ju tek onda trebam popiti jer je zadnja u pakiranju? zaista Vam najlijepša hvala..

7.3.2012 14:23:37dr-vedrana-beluzic-sarac   |   Br postova: 151  |  offline

draga doktorice oprostite na gnjavaži no mene zaista nešto muči... pročitala sam u uputama da na apsorbciju pilula u crijevima utječe vitamin C znači li to da bi trebala izbaciti vitamin c iz prehrane, kao limun u čaju i u šumećim tabletama? i da li se proljevom smatra i meka stolica jer ju često dobijem nakon popijene kave pa sam misla ju viš ne piti radi toga.

i imam još jedno sitno pitanje jučer sam noktom ogrebla onu folojicu koja drži pilulu,teje sada malo otrgnuto.. ali nije pala van te me zanima da li će se pokvariti za 20 dana jer ju tek onda trebam popiti jer je zadnja u pakiranju? zaista Vam najlijepša hvala..

Poštovana larisa22, niti slučajno ne izbacujte c vitamin iz prehrane, nastavite jesti i živjeti kao i do sada bez straha od smanjenog djelovanja kontracepcijskih pilula. Proljev se smatra da imate nekoliko uzastopno proljevastih stolica za redom, a nikako ne mekana stolica koja je normalna. Kroz nekoliko Vaših postova dobila sam osjećaj da ste u velikom strahu od uzimanja kontracepcije i njezinom učinkovitosti. Opustite se! Uzimate najsigurniju kontracepciju koja postoji, naravno pod uvjetom da je redovito uzimate. I tableta se neće pokvariti, ali ako Vas to toliko muči, uzmite je sada i zapamtite da ste promjenili redosljed kako ne bi neku izostavili.

7.3.2012 17:07:44sarena   |   Br postova: 12  |  offline

Draga doktorice evo mene opet sa ovim mojim problemcicem.Danas sam bila na pregledu kod ginekologice,rekla mi je da imam kondilome bas kao sto ste i Vi rekli.Kaze da ih nema vise (znaci samo one dve na malim usnama) i da je na pogled sve drugo zdravo.Nije mi radila papa test ali me je narucila na colposcopia (kolposkopija) za mjesec dana,neznam mozda je i to ostavila za drugi put.Mene interesuje ako mi mozete objasnit sta se tacno utvrdjuje nalazom kolposkopije i jeli to nesto efikasnije od papa testa? Dali se kolposkopija radi samo uzimanjem brisa bas kao i papa test ?.nisam mogla puno da zapitkujem doktoricu oko ovog jer i onako nebi je mogla dovoljno dobro razumit...unaprijed zahvaljujem

7.3.2012 19:27:49dr-vedrana-beluzic-sarac   |   Br postova: 151  |  offline

Prvotni odgovor od sarena

Draga doktorice evo mene opet sa ovim mojim problemcicem.Danas sam bila na pregledu kod ginekologice,rekla mi je da imam kondilome bas kao sto ste i Vi rekli.Kaze da ih nema vise (znaci samo one dve na malim usnama) i da je na pogled sve drugo zdravo.Nije mi radila papa test ali me je narucila na colposcopia (kolposkopija) za mjesec dana,neznam mozda je i to ostavila za drugi put.Mene interesuje ako mi mozete objasnit sta se tacno utvrdjuje nalazom kolposkopije i jeli to nesto efikasnije od papa testa? Dali se kolposkopija radi samo uzimanjem brisa bas kao i papa test ?.nisam mogla puno da zapitkujem doktoricu oko ovog jer i onako nebi je mogla dovoljno dobro razumit...unaprijed zahvaljujem

Draga sarena, kolposkopija je pretraga kojom se pod velikim povećanjem promatraju promjene na grliću maternice i rodnice. Doktorica će Vam premazati vrat maternice sa dvije tekućine i zatim pomoću kolposkopa (jedna vrsta mikroskopa) promatrati određene promjene koje će joj dati bolji uvid u stanje Vašeg grlića maternice (ono što ne možemo vidjeti prostim okom). To je potpuno bezbolna pretraga. Ona nam nadopunjuje citološki nalaz (PAPA test) i preporuča se kod promjena uzrokovnim HPV-om.

SKOK NA STRANICU:  

SKOK NA FORUM:

Dečko dana

Miguel Iglesias

Recept dana

Živahan i odličan smoothie od lubenice i jagode s puno vitamina C

Anketa Pogledaj sve

Koliko često odlazite zubaru? 

Adresar Pretraživanje adresara