Početna

Forum

Savjetovalište

Grupe

Recenzije

Proizvodi

Zajednica

Recepti

Kolumne

Poklanjamo

-ela-
10:00 -ela- je dodala novi post u temu Mačke: Žao mi je zbog mace Ja još nisam doživjela da macu udari auto i to vidim jer bi to bila velika trauma za mene,toliko ih volim da bi mi se srce slomilo... Kad sam imala psa,bio je mali i susjed ga je udario autom ispred mojih očiju,poludila sam,zgrabila psića i plačući ga odvela doma!
oprezna
10:00 oprezna je dodala novi post u temu Greške u radu:  volim Milka čokolade ali ne u ogromnim količinama.... iskače mi reklama skoro svaki puta kad otvaram smajliće i kad  je zatvorim ostaje mi njen mali dio preko smajlića koje ne mogu stavljati........ jel to samo meni ili ????.
tascha
09:59 tascha je dodala novi post u temu Žlabraona:
ramonaluna
09:58 ramonaluna je dodala novi post u temu I mi se trudimo:  ajme mare cestitam od srca kolko ja vidim polako ce sve damice sa ovog foruma postat trudnice mare pazi malu bubicu kad si ju toliko dugo cekala znala sam da si trudna al nisam htjela jucer nista pisat cestitam još jedanput 

ewa5
10:00 ewa5 je dodala savjet u Savjetovalište: anonimna idi se umi i razmisli o svom ponašanju
paloma_22
09:59 paloma_22 je dodala savjet u Savjetovalište: Casey, ja mislim da mu treba reći. jer će se jednog dana ako se vjenčaju desit točno ovo šta Agatha kaže - stavljat će potrebe roditelja i sestre ispred svoje žene i djece... zato treba to sad riješiti, pa ako vidi da ne ide, zašto i dalje gubiti vrijeme s njim? čekanjem do vjenčanja da potegne to pitanje može joj samo biti gore.
agatha
09:57 agatha je dodala savjet u Savjetovalište: Recimo ja sam pogriješila, bila sam su sličnoj poziciji kao anonimna i na neki radikalan način sam počela to rješavati, možda da sam pokušala svom mužu objasniti neke stvari na neki diplmatski način, lijepo i strpljivo..Casey voljela bih nekad biti diplomat kao ti (ha,ha..). Ali eto kad se radi o nekomu koga volim, nekad bih ga ščepala kao lavica i zato mogu razumjeti anonimnu.
_pamyyy_
09:57 _pamyyy_ je dodala savjet u Savjetovalište: pa sve sto si sad ovdje napisala.,,.pokusaj da sjesti s njim i sve mu objasniti odkud on zna u cemu je problem ako ne pricate,ako mu ne kazes,objasni mu sta ti smeta sigurno ce te shvatiti .,.,a za rodjendan,nisu svi decki isti,moj decko zaboravi i datum kad se zapricamo odkad smo skupa kaze bito je da jesmo a odkad zn da ja pamtim .,.vecina ih je takva mi cure smo takve il previse pazimo na neke stvari,il vrsimo pritisak na decke bezpotrebno.,,.popricaj s njim i reci otvoreno sve sta te muci ne ostavljaj to u sebi i ne zataskavaj.,.,naviknut ces se na to pa kad ti se sve nakupi puknut ces odjednom,.,.pa ce ti reci pa sto nisi ranije mi rekla,shvatio bi te

Djeca u duši
Naziv sve govori..:-)
Aerobik
Volite vježbati? Podijelite svoje omiljene koreografije, vježbe i iskustva s ostalim ljubiteljicama aerobika. Saznajte koje sve vrste aerobika postoje i kako vježbanje učiniti zabavnijim i učinkovitijim.
Žderači mandarina:D
Ako kad dovučete 2 kile mandarina kući, slistite ih za 2 dana sami, kao ja, priključite se:D
kreativnost
slikarstvo ,keramika,nakit,izrada i kako naučiti. Za sve koji žele ispuniti vrijeme kvalitetnim odmakom od dnevnih obaveza

Najnoviji članci

Forum PRETRAŽIVANJE FORUMA forum - Podijelite s prijateljicama
žena.hr forum  >  Žena.hr forum  >  Grupne diskusije

Zbornica (Grupa: Strani jezici)

PRIKAZ POSTOVA:

11.10.2011 0:20:27desert_rose   |   Br postova: 39982  |  offline

Dobro nam došla, aaaammmm!

Obzirom da tako malo pišemo u njemačkoj sobi, mogli bismo bez problema pisati i prijevod, ali mislim da ti to ipak nije efikasan način učenja jezika. Pokupit ćeš par imenica i pokoju zamjenicu, ali nećeš moći tako lako skužiti gramatička pravila. Ja bih na tvom mjestu radije negdje online potražila osnove gramatike i par početničkih lekcija (ako znaš engleski, onda ti je izbor stranica uistinu velik), pa onda pokušala pisati u grupi.

Pridruži nam se i u engleskoj i talijanskoj "žlabraoni"!

11.10.2011 18:45:19pepeljuga2   |   Br postova: 21067  |  offline

Dobro došla aaaammmm. Na internetu imas besplatan tecaj za njemacki i ide bas lekcija po lekcija. Sa lekcijama ucis i gramatiku. Ovo je stranica http://deutschkurse.dw-world.de/KursPlattform/WebObjects/KursPlattform.woa/wa/UAAuthDA/auth?par=G5n9dN4PUIqm93qsNXWNH45V0 Tu se registriras - besplatno je sve - i onda kreces sama uciti

Ako imas zelje i volje stvarno se moze. Takoder na toj stranici imas jos tecajeva, ali ovu ti predlazem za pocetak :) Evo jos jedan link sa te stranice-  http://www.dw-world.de/dw/0,,3813,00.html - tu isto izaberes lekciju i ucis. Kada otvoris ovu stranicu sa lijeve strane imas jezicne tecajeve i tu mozes izabrat radio, lekcije itd.

Ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj. Nadam se da sam pomogla.

Pozz

editirano 11.10.2011 18:46:29 od pepeljuga2

12.1.2012 22:14:40-trnoruzica-   |   Br postova: 2025  |  offline

Koji strani jezik učiti?

Odlučili ste da želite proširiti svoje znanje i početi učiti neki novi strani jezik, no ako niste sigurni koji izabrati ovo su neki od faktora koje trebate uzeti u obzir:

- Dostupnost – Koji tečajevi stranih jezika se nude u vašem gradu? Možete li pronaći na internetu odgovarajući materijal iz kojeg možete učiti? Za popularnije jezike poput engleskog, fran
cuskog, španjolskog, njemačkog i talijanskog ovo ne bi trebao biti problem, no za neke druge bi. Također uzmite u obzir da što je manje zastupljen taj jezik to ga manje ljudi govori, ali je vjerojatno i potražnja za njim manja.

- Korisnost – Možete se odlučiti učiti onaj koji spada među jezike koji najviše ljudi govori, one koji su najčešći službeni u međunarodnim institucijama (engleski, francuski), one s kojima naša država ima najviše ekonomskih odnosa, ili one koji su najpotrebniji u vašoj branši. Naravno da nije isto da li radite u vanjskoj trgovini gdje ćete gledati u koje države najviše uvozimo ili izvozimo, u turizmu – gdje ćete gledati strukturu gostiju…

- Kompliciranost jezika – Svaki jezik ima svoje specifičnosti i predstavljat će određeni izazov. Često su i jezici slični hrvatskom komplicirani upravo zbog sličnosti i teško se koncentrirati na različitosti. Različiti jezici imaju svoja potpuno drugačija pravila i ponekad se određenoj osobi teško prilagoditi takvim pravilima, ali postoje različiti načini učenja stranih jezika i pronađite najbolji za sebe. Vjerojatno će vam biti jednostavniji jezici iz slavenske skupine, ali i romanska i germanska skupina, općenito indoeuropski jezici.

- Potražnja za jezikom – Ako želite naučiti jezik kako bi bili konkurentniji na tržištu radne snage koncentrirajte se na jezike koji se najviše traže u vašem zanimanju. Naravno, ako vas zanima i ide vam neki drugi jezik možete izabrati njega jer koliko se m
anje traži toliko je i manja konkurencija osoba koje ga govore.
Ovo su najtraženiji jezici u oglasima za posao prema područjima:

Afrika: engleski, francuski, swahili, arapski i portugalski
Amerika: engleski, španjolski, portugalski, francuski, japanski
Azija i Pacifik: engleski, japanski, mandarinski, kantonski, korejski, malajski/inonezijski, španjolski, portugalski
Zapadna Europa: engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, nizozemski, flamanski, danski, švedski, norveški, portugalski, finski, grčki, japanski, mandarinski, arapski…
Hrvatska: engleski, njemački, talijanski i francuski…

Predviđanja o potražnji jezika je dosta teško napraviti, ali ako želite neki izvan uobičajenih okvira tu su ruski, japanski, kineski, arapski, švedski, norveški, danski, finski, turski, češki, mađarski… 

24.1.2012 9:26:50eritro   |   Br postova: 178  |  offline

curke zanima me dali postoji stranica za učenje engleskog za totalnu početnicu

24.1.2012 10:56:19desert_rose   |   Br postova: 39982  |  offline

Eritro, toga barem ima napretek. Ukucaj u Google "english for beginners" i otvorit će ti se more linkova.

Evo jedan: http://www.learn-english-online.org/

24.1.2012 11:30:35eritro   |   Br postova: 178  |  offline

hvala 

SKOK NA STRANICU:  

SKOK NA FORUM:

Dečko dana

Miguel Iglesias

Recept dana

Živahan i odličan smoothie od lubenice i jagode s puno vitamina C

Anketa Pogledaj sve

Koliko često odlazite zubaru? 

Adresar Pretraživanje adresara